Det växer litegrann

Åh hej vad det går! Eller? Det känns lite som om växterna bara ligger och laddar just nu. Ingenting blommar, förutom löken. Förmodligen har den fått en köldknäpp och blommar i panik för att föröka sig. Nåja, det gör egentligen ingenting. Själva lökarna har fått jättebra storlek. 
 
Ikväll har jag tagit lite bilder från fyrkanten. En förebild (jag kommer ihåg att jag tyckte att det började kännas grönt redan då):
Palsternacka och ringblommor. Sådda under fiberduken på första bilden. Palsternackan är den enda plantan som sniglarna är helt ointresserade av. Ringblommorna får också vara ifred.
 
En mellanstor tjej och gigantiska solrosor. Bladen i framkant är pumpor. Precis som på nedre bilden. Jag har glömt att anteckna vilken sort det är. Men jag är nästan säker på att jag satte nakenfröpumpor här. De tar över hela landet. Nästa år måste de få en egen plats. Kanske i en upphöjd låda. De verkar stormtrivas och några småpumpor är redan på gång. Hoppas att de växer och inte skrumpnar.
 
 
Linnétagetes från frö. Förodlade i en äggkartong inomhus. Är som små buskar nu. Väldigt fina, nästa år blir det fler. Känns som om de har en själ på något sätt. 
 
Grönkålen är nog min snyggaste växt. Den har så vackra krusiga blad. Vi äter den mest som den är med pressad citron och hyvlad parmesan. Ska bli kul att smaka efter frosten, då ska de vara som godast har jag hört.
 
Vitkålen har blivit lite angripen men är väl okej. Börjar knyta ihop sig till små kålhuvuden. Planterad under fiberduk. Kanske kör lite såpvatten om det blir värre.
Jordärtskockor i en pallkrage. Sådde förra hösten och räknar med att skörda efter blomningen (som liksom aldrig händer). Ska bli spännande att se hur mycket det är. Har hört att det sprider sig som ogräs - därav valet att sätta i pallkrage. Den som ser mördarsnigeln får en kram. Den såg jag inte när jag tog bilden. 
 
Trädgårdens stolthet - kronärtskockan. Odlingsmallig är vi. Kommer att ätas med andakt. Snyggare grönsak får man leta efter. 
 
Det bästa med årets odlingssäsong är att man slipper vattna. I morgon (eller någon dag framöver) ska jag visa potatislandet. Där blommar det åtminstone på några potatisblast.
jordärtskocka - kronärtskocka - odla - odla grönsaker - odling - pumpa - solrosor - trädgård